10x Wat heb je nodig als je gaat verhuizen?

15 feb 2022 | Verhuistips

Wat heb je nodig als je gaat verhuizen? In deze blog praten we over een paar must-haves als het gaat om verhuismateriaal. Deze tools maken je verhuizing niet alleen plezierig omdat ze klachten in je rug, armen of andere ledematen voorkomen, maar helpen ook om krassen en schade te voorkomen.

Dit heb je nodig als je gaat verhuizen:

In onderstaande lijst zie je verschillende benodigdheden die jouw verhuizing makkelijker maken.

1. Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn natuurlijk onmisbaar wanneer je gaat verhuizen. Je kunt er in principe alles in kwijt. Daarnaast bestaat er ook een heel scala aan verschillende verhuisdozen. Wij raden altijd aan extra stevige te gebruiken. Veel mensen stoppen hun verhuisdozen namelijk veel te vol. Hierdoor kan de bodem eruit klappen als de doos niet stevig genoeg is. Een gebroken servies, daar zit niemand op te wachten…

En de spullen die je niet in verhuisdozen stopt dan? Lees hier ook onze blog met inpaktips.

Extra stevige verhuisdozen bestellen? Je doet het bij de Schlechter Verhuisstore!

2. Beschermende dekens

Beschermende dekens zijn in onze ogen ook een echte must. Deze gebruik je bij het in- en uitladen van meubels. Door dekens tussen en onder je meubels te plaatsen voorkom je krassen. Zo blijft die leren bank of houten kast lekker onbeschadigd.

3. Noppenfolie (bubbelplastic)

Noppenfolie of bubbelplastic is niet alleen leuk voor je kids. Het is ook nog eens super handig om krassen en schade aan je meubels te voorkomen. Vooral bij elektronica of lampen raden we aan om noppenfolie te gebruiken. Je kunt je spullen namelijk lekker dik inpakken. Mocht er dan onverhoopt toch iets schuiven in de verhuiswagen, zijn er hopenlijk alleen wat bubbels geknapt.

4. Hondje

Woef! Nee grapje, we hebben eigenlijk geen idee waar de naam vandaan komt, maar een meubelhondje is ook enorm handig. Stapel er wat verhuisdozen of meubels op en rijd deze simpelweg van- of naar je verhuiswagen. Pas wel op waar je hem laat slingeren, het hondje is zeker geen skateboard en je kunt pijnlijk vallen als je erover struikelt.

5. Inpakpapier

Inpakpapier is handig voor het inpakken van breekbare spullen zoals borden en glazen. Toch hebben we nog een pro-tip voor iedereen. Gebruik handdoeken in plaats van inpakpapier. Je handdoeken moeten namelijk toch mee. Zo hoef je geen inpakpapier te kopen. Jij blij en moeder natuur ook.

Ontdek meer handige inpaktips!

6. Vulmateriaal

Vulmateriaal helpt je verhuisdozen op te vullen. Hierdoor gaan spullen zoals borden of kopjes minder schuiven in de doos, waardoor de kans kleiner is dat er iets breekt. Vulmateriaal is meestal gemaakt van piepschuim of schuimrubber maar kan ook van papier worden gemaakt. 

7. Etiketten

Met etiketten kun je al je verhuisdozen makkelijk labelen. Schrijf op wat er in de doos zit, of nog beter, schrijf op naar welke ruimte in je nieuwe woning deze doos moet. Dat scheelt straks een hoop tilwerk als je klaar bent met verhuizen. Je kunt eventueel ook met kleurcodes werken. Meer van dit soort verhuistips ontvangen? Volg ons op Instagram!

Wat heb je nodig als je gaat verhuizen? Een tips via onze Instagram Pagina: Maak gebruik van labels op je verhuisdozen en schrijf op in welke ruimte de spullen moeten komen te staan.

8. Steekwagen

Een steekwagen is handig voor het verplaatsen van verhuisdozen. Je stapelt de verhuisdozen gemakkelijk op de steekwagen en rijdt deze naar de verhuiswagen. Simple as that!

9. Pionnen

Pionnen zijn handig om de weg mee af te zetten. Deze heb je zeker niet voor elke verhuizing nodig, maar zijn vooral handig in de stad. Zeker als je een parkeerplek gereserveerd wil houden of wanneer je zeker wil weten dat je genoeg doorloop mogelijkheden hebt met je grote meubels.

10. Schoonmaakspullen

Ook poetsen hoort helaas bij elke verhuizing. Zorg dat je alles inpakt, maar nog wat spullen overlaat om je oude woning te reinigen. Denk aan een stofzuiger, dweil, emmer, doekjes, sponzen en schoonmaakmiddel. Wel zo netjes om je huis schoon op te leveren voor de volgende bewoners.

Zeker weten dat je niets vergeet? Bekijk nu ook onze verhuischecklist!

Heb je ook nog vervoer voor je verhuizing nodig?

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan heb je misschien wel wat hulp nodig, of op zijn minst vervoer! Bekijk hier onze opties voor het huren van verhuismateriaal zoals een verhuislift, verhuiswagen of een vrachtwagen met chauffeur.

Over Schlechter Verhuisstore

Via de Schlechter Verhuisstore huur je gemakkelijk professioneel verhuismateriaal zoals de benoemde items in deze blog. Reserveren kan makkelijk via ons online-systeem. Daarnaast hebben ook hele verhuispakketten waarmee je alle benodigdheden voor je verhuizing in één keer huurt!

<p>Stef Schreurs</p>

Stef Schreurs

15 februari 2022

Nog meer verhuistips

Gas, water en licht regelen na een verhuizing

Gas, water en licht regelen na een verhuizing

Gas, water en licht regelen na een verhuizing. Het is nogal wat. Er komt een hoop regelwerk rondom je verhuizing kijken. Je moet niet alleen al je spullen inpakken, verplaatsen en je oude woning netjes achterlaten, je moet ook nog eens een hoop regelen voor je nieuwe...

Lees meer
Verhuisdozen inpakken: 9 Tips & Tricks

Verhuisdozen inpakken: 9 Tips & Tricks

Verhuizen doe je niet al te vaak. Dat betekent dat je vast niet zo 1-2-3 een antwoord op de vraag: “hoe pak je een verhuisdoos in?” hebt. Geen probleem, daar heb je ons (en Google) natuurlijk voor. In deze blog leer je verhuisdozen inpakken als een professional!...

Lees meer
Ouderen verhuizen: Wat komt er allemaal bij kijken?

Ouderen verhuizen: Wat komt er allemaal bij kijken?

Afstand nemen van het huis waar je kinderen zijn opgegroeid… Dat is niet altijd even makkelijk. Zoveel herinneringen op één plek. Dat laat je het liefst niet zomaar achter. Veel senioren die verhuizen gaan met tegenzin en hebben met aardig wat stress te kampen. Als...

Lees meer

Vraag eenvoudig een offerte aan.

En krijg dezelfde dag nog antwoord van ons! Hoe meer informatie je invult in het formulier, hoe beter wij jouw offerte kunnen opmaken.

Chat met ons!
1
Chat met ons
Scan de code
Hallo, waar kunnen wij jou mee helpen?