Kleurplaat voor verhuizen

Verhuizen is hartstikke spannend. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kids! Kinderen hebben vaak moeite met nieuwe situaties. Er verandert een hoop voor ze. Vaak is het niet alleen de woning die verandert, maar ook de school en/of sportclub. Dat betekent een hoop nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen, maar ook al het oude en bekende achterlaten.

 

Het is belangrijk om je kind(eren) goed voor te bereiden op een verhuizing. Ga eens met ze om de tafel zitten en bespreek wat er precies gaat gebeuren. Wat betekent de verhuizing voor hen en wat zal er allemaal veranderen in hun leven nadat je verhuisd bent. Je kunt onderstaande kleurplaat gratis downloaden om jouw kleine vast wat voor te bereiden op de verhuizing! 

Bereid je kind voor op een verhuizing

  • Praat positief over de verhuizing. Zo weet je kleine dat de verhuizing ook juist iets kan zijn om naar uit te kijken. Breng het bijvoorbeeld als een nieuw spannend avontuur.
  • Laat je kind meeklussen. Zo heeft je kind het idee dat hij of zij bijdraagt aan de verhuizing. Al is het even een kwastje over een muur halen die je daarna nog overschilderd!
  • Laat je kind meedenken over de inrichting van zijn of haar nieuwe slaapkamer. 
  • Organiseer een afscheidsmomentje. Loop nog een laatste keer met kind door het oude huis om afscheid te nemen van alles. Dit helpt voor afsluiting bij je kleine.
  • Probeer het schema van je kinderen zoveel mogelijk intact te houden. Regelmaat is enorm belangrijk voor kinderen. Het biedt houvast in deze onrustige periode.
  • Neem afscheid van de oude school en oude vriendjes en vriendinnetjes. Laat je kind ook weten dat hij/zij best nog eens af kan spreken als hij of zij daar behoefte aan heeft!

Wil je meer tips, tricks en adviezen krijgen over jouw verhuizing? Bekijk onze verhuisblogs eens!

Chat met ons!
1
Chat met ons
Scan de code
Hallo, waar kunnen wij jou mee helpen?