13 december 2021 – Wehl
11x Slimme verhuis inpaktips van ervaren verhuizers.
Slimme verhuis inpaktips. Je gaat verhuizen. Daar komt een hoop bij kijken. Je bent vrijwel verzekerd van een hoop in- en uitpakwerk en heen- en weer gesleep. Gelukkig kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Scheelt je wel de nodige zweetdruppels! Ben jij benieuwd hoe jij je spullen het beste inpakt? Onze ervaren inpak-specialisten geven hun beste inpaktips om van jouw verhuizing een succes te maken.
Voordat je begint met inpakken…
Misschien is de dag dat je gaat verhuizen al bijna daar… Dan kun je dit stukje maar beter overslaan en als de wiedeweerga doorgaan naar de inpaktips! Heb je nog een paar weekjes de tijd, maar ben je hier al om even in te lezen? Klasse. Als je wil weten wat je nog allemaal te wachten staat kun je ook meteen onze verhuischecklist bekijken. Hierin vertellen we stap-voor-stap waar je allemaal aan moet denken en wanneer je dit het beste op kunt pakken.
Verhuis inpaktips
Zonder je verder nog op te houden vind je hier ons lijstje met de beste inpaktips voor je verhuizing!
1. Voldoende verhuisdozen en vulmateriaal
We krijgen regelmatig een gestrest belletje op de dag voor een verhuizing. “We gaan het niet redden met de verhuisdozen, wat nu?”. Nou zijn we zeker de beroerdste niet en komen we die graag langsbrengen, maar het creëert vaak wel stress, terwijl je het wél kunt voorkomen. Je hebt meer spullen dan je denkt. Zorg er dus voor dat je ook voldoende verhuisdozen koopt of huurt.
Ook de hoeveelheid vulmateriaal dat je nodig hebt kun je maar beter niet onderschatten. Opvulmateriaal zorgt ervoor dat spullen niet gaan schuiven en je servies heel blijft 😉.
Wil jij meer van dit soort tips krijgen? Volg ook ons instagram account.
2. Pak verhuisdozen per ruimte in
Alles wat nu in je badkamer staat, komt straks ook in je nieuwe badkamer. Hetzelfde geldt voor de keuken, woonkamer en je slaapkamer. Je kunt jezelf heel wat grijze haren besparen door alles wat straks bij elkaar in dezelfde ruimte komt bij elkaar in de verhuisdoos te stoppen. Dat past natuurlijk niet allemaal in één doos. Maar je kunt de dozen wel allemaal van een label voorzien.
Werk bijvoorbeeld met kleurcodes (geel = keuken, rood = slaapkamer, etc.) Of schrijf op het label wat er in de doos zit of in welke ruimte het komt.
3. Kleding inpakken
Kleding inpakken vinden veel mensen een vervelend taakje. Alles van de haak afhalen, netjes opvouwen, goed inpakken. Het kost veel tijd en daarbij neemt kleding vaak veel ruimte in beslag. Met de volgende inpaktips bespaar je tijdens je komende verhuizing een hoop tijd én ruimte.
Rol kleding op: Door je kleren op te rollen bespaar je een hoop ruimte met inpakken. Als je bijvoorbeeld een rolkoffer gebruikt om je kleding in te vervoeren past er haast 2x zoveel in. Ook handig voor als je op vakantie gaat natuurlijk!
Doe vuilniszakken om je kleding: Kleren die aan kledinghangers zitten hoef je niet per sé van de hanger af te halen. Je kunt ook alle hangers bij elkaar pakken, zodat je een bosje hebt en daar een vuilniszak omheen doen. Zo kun je de kleding direct in je verhuiswagen leggen.
4. Elektrische apparatuur inpakken voor verhuizing
Laten we eerlijk zijn, er is niks zo frustrerend als een hele rits kabels uit elkaar moeten halen. Pak je kabels daarom in per zakje. Rol je kabeltje gewoon op en stop hem in een ziplock bag of boterhamzakje. Ben je zo van het gezeur af. En voordat je straks niet meer weet of die korte dikke kabel nou bij je tv hoorde, of die lange dunne, maak gewoon even een fotootje met je telefoon terwijl het nog allemaal aangesloten zit. Scheelt straks ook weer!
Let er bij je tv trouwens nog even op dat het scherm goed afgedekt is! Je kunt hier eventueel een badhanddoek omheen wikkelen. Dat kan een hoop krassen voorkomen.
5. Breekbare spullen verhuizen
Breekbare spullen zoals glaasjes, kopjes of ander servies kun je het beste inpakken met inpakpapier of handdoeken. Waarom handdoeken? 1. Ze moeten toch mee 2. Zo hoef je geen inpakpapier te kopen als je het niet hebt liggen. Je portemonnee blij en moeder natuur ook.
Een andere tip is om niet al je servies in één verhuisdoos of krat te stoppen. Ten eerste zorgt dit ervoor dat je verhuisdoos te zwaar wordt, waardoor deze uit elkaar kan vallen en ten tweede, als het valt, ben je tenminste niet al je servies kwijt.
6. Sluit badkamerartikelen af met folie
Shampoo, conditioner, crèmepjes, lotion, nagellakremover. Eigenlijk alles wat kan lekken kun je het beste in een ziplock zakje of andere plastic zak vervoeren. Een vieze slijmerige rotzooi over al je andere meubels of spullen wil je koste wat kost voorkomen tijdens je verhuizing. Anders slaat de gezelligheid van de dag snel om!
7. Sieraden, schroeven en andere vervelende kleine dingen
Kleine dingetjes lopen het grootste gevaar om kwijt te raken. Zorg er daarom voor dat je kleine spullen bij elkaar bewaart. Zo is het handig als je tijdens het demonteren van je meubels er al voor zorgt dat je al je schroeven bij elkaar in een zakje stopt.
Sieraden kun je het beste in een sieradendoos bewaren. Als je die niet hebt is dat natuurlijk een nutteloze inpaktip. Gelukkig kun je altijd even de crea-bea uithangen en met de volgende huis, tuin en keuken artikelen je sieraden veiliger inpakken:
- Prik je oorbellen aan het stuk karton (eventueel van een overgebleven verhuisdoos😜)
- Rijg kettingen door een rietje of een wc rol zodat ze niet in de knoop raken.
- Stop kleine oorbellen in een pillendoosje of bewaar ze in een tandenborstelkoker
- Bewaar armbanden en horloges in een ziplock bag
Kom je tijdens het inpakken nog andere kleine dingen tegen zoals oplaadkabels, oude pasjes of reservesleutels van je auto of fiets? Stop het allemaal bij elkaar in een ziplock tasje of andere (doorzichtige) plastic zak. Het liefst bewaar je al deze kleinere zakjes ook nog in een speciale doos of rugzak. Zo weet je zeker dat er niks achterblijft.
8. Wikkel kasten in met folie
Deze inpaktip werkt super tegen krassen op je kast. Zelf wikkelen we kasten altijd in met meubelsealer. Dit is net wat dikker, waardoor je hem minder vaak om je kast hoeft te wikkelen dan normale huishoudfolie. Deze doet de truc ook wel, je zult je kast wel even flink in moeten pakken.
Wist je dat je onze meubelsealer ook gewoon kunt bestellen via onze webshop? Hier koop of huur je al ons professionele materiaal voor een doe-het-zelf-prijsje.
9. Denk aan een doos voor de eerste dag
Een klein overzicht van wat je de eerste dag al graag uitpakt en wat je tijdens je verhuisdag goed kunt gebruiken:
- Het koffiezetapparaat.
- Een boterhammetje of iets anders te eten, van hard werken krijg je honger!
- De sleutels van je nieuwe woning, wel zo handig…
- Glaasjes, kopjes of plastic/papieren bekertjes om iets uit te drinken.
- Je toilettas.
- Een rol wc papier.
10. Lampen inpakken
Lampen kunnen ook soms een pain in the A$$ zijn wanneer je gaat verhuizen. Dat komt omdat lampen er in enorm veel verschillende vormen en maten zijn. Belangrijk bij het inpakken van je lamp is dat je de lampenkap en het peertje losmaakt. Deze kun je het best in een aparte verhuisdoos vervoeren. De standaard van je lamp kun je bij grote staande lampen het beste inwikkelen in folie en kleinere lampen zoals bureaulampen kun je prima in een handdoek wikkelen.
11. Witgoed inpakken en verhuizen
Koelkasten, drogers, wasmachines. Het zijn vaak dure items in je huishouden. Reden genoeg dus om extra voorzichtig te zijn. Let er bij je koelkast en wasmachine op dat je deze minstens 24 uur voor het verplaatsen uitzet.
Jeroen Schlechter helpt je graag met verhuizen
Succes met deze verhuis inpaktips! Kun jij wel een handje of twee gebruiken bij je verhuizing? Wij hebben handjes genoeg en laten ze graag voor je wapperen. Vraag nu vrijblijvend je offerte aan voor een verhuizing. Of neem eens een kijkje in onze webshop. Daar vind je alles wat je nodig hebt om van jouw verhuizing een succes te maken.