Verhuisdozen inpakken: 9 Tips & Tricks

17 mrt 2022 | Verhuistips

Verhuizen doe je niet al te vaak. Dat betekent dat je vast niet zo 1-2-3 een antwoord op de vraag: “hoe pak je een verhuisdoos in?” hebt. Geen probleem, daar heb je ons (en Google) natuurlijk voor. In deze blog leer je verhuisdozen inpakken als een professional!

Wanneer begin je met verhuisdozen inpakken?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wanneer begin je nou met het inpakken van je verhuisdozen? Het is natuurlijk helemaal niet praktisch om alles al in dozen te stoppen terwijl je de helft nog nodig hebt… In onze verhuischecklist zie jij precies hoeveel weken van tevoren je het best kunt beginnen met inpakken en welke spullen je het best als eerste in kunt pakken.

Waar begin je met verhuisdozen inpakken?

Tja, waar begin je nou met inpakken. Het is misschien een inkopper, maar begin met de spullen die je amper gebruikt. Als je een schuur, zolder, garage of kelder hebt staat deze vast vol met spullen die je niet elke dag nodig hebt. Dat is dan ook een mooie plek om te beginnen. Zorg dat de spullen die je nog nodig hebt pas op het laatste moment inpakt.

Tips & Tricks voor het inpakken van verhuisdozen

Gebruik deze tips & tricks om verhuisdozen in te pakken als een pro!

1.   Pak verhuisdozen in per ruimte

Zet in elke ruimte een aantal verhuisdozen en pak de dozen per ruimte in. Dat scheelt straks wanneer je alles uit moet pakken. Wat nu in je garage ligt komt straks ook vast in je garage. Daarnaast helpt het je ook te beginnen, door twee weken voor je verhuizing al wat dozen in elke ruimte neer te zetten en de spullen die je niet gebruikt hier in te stoppen. Nu alvast stap-voor-stap wat kleine dingetjes inpakken scheelt straks een hoop moeite.

2.   Etiketten – een klein papiertje kan je een hoop moeite besparen

Deze is vooral handig als je uit gaat pakken. Gebruik labels of etiketten op je verhuisdozen en schrijf op in welke ruimte de doos moet komen. Zo hoef je straks niet steeds op en neer te slepen met verhuisdozen terwijl ze al binnen zijn.

Benieuwd welke spullen jouw verhuizing makkelijker maken? Lees ook: 10x wat je nodig hebt als je gaat verhuizen!

3.   Breekbare spullen inpakken

Okee, we maken een kleine uitzondering op onze eerste regel. Breekbare spullen zoals servies kun je namelijk het beste in je handdoeken inpakken. Het is perfect als opvulmateriaal en je moet ze toch mee, scheelt meteen weer wat plastic en papier! We raden je daarnaast ook aan om niet al je breekbare spullen bij elkaar te stoppen. Mocht er dan toch een verhuisdoos sneuvelen zijn al je breekbare spullen in één klap verloren.

4.   Niet te zwaar

Een overvolle verhuisdoos… Dát is vragen om problemen! Zeker servies, kookgerei en pannen wat vaak (logisch ook) bij elkaar gestopt wordt kunnen zorgen voor problemen. Ik heb persoonlijk al eens mogen ervaren dat de bodem uit een verhuisdoos klettert. Verhuisdozen kunnen over het algemeen maximaal 10 kg dragen. Een professionele verhuisdoos (zoals degene die je in onze verhuiswinkel huurt) kan tot x kg supporten.

5.   Verhuisdozen goed vouwen

Vouw je verhuisdozen op een juiste manier. Anders valt de bodem er gauw genoeg uit en liggen je spullen binnen een mum van tijd op de grond… In onderstaande video (afbeelding) zie je hoe je het best een verhuisdoos kunt vouwen.

6.   Elektrische apparatuur

Tv’s, printers, computers en laptops kunnen zeker in een verhuisdoos, maar het is veel makkelijker om deze apparaten in hun originele verpakking te stoppen. Het kan natuurlijk zijn dat je deze al een tijdje geleden hebt weggegooid. Houd er dan rekening mee dat je jouw apparatuur beschermd tegen krassen. Je kunt hier handdoeken of theedoeken voor gebruiken, of maak gebruik van noppenfolie of bubbelplastic.

Pak snoeren en losse onderdelen apart in of stop ze in boterhammenzakjes en plak deze aan het bijbehorende apparaat.

7.   Hou ze droog!

Het is misschien wel de #1 vijand van elke verhuisdoos. Water of vloeistof. Natuurlijk kun je weinig doen aan een plensbui buiten maar we zien ook vaak genoeg dat verhuisdozen van binnenuit gesaboteerd worden door vloeistoffen. Denk maar eens aan shampoos en zeepjes maar ook wasmiddel of andere schoonmaakmiddelen kunnen een verhuisdoos behoorlijk vernachelen. Doe daarom plastic zakjes om flessen of andere items die kunnen lekker voor je ze in een verhuisdoos stopt.

Op zoek naar meer inpaktips? Bekijk hier de 11 slimme inpaktips van onze verhuizers!

8.   Boeken

Ze zijn lekker recht, vaak allemaal enigszins dezelfde grootte en je kunt ze lekker handig naast elkaar in een verhuisdoos stapelen. Dat betekent vaak dat al je boeken in één verhuisdoos passen. Lekker makkelijk toch? Fout! Al je boeken in een normale verhuisdoos stoppen kan maar tot één ding leiden: Een boekenstapel die op de stoep eindigt…

We raden je aan om boeken in een stevige kist of speciaal daarvoor bestemde boeken verhuisdoos in te pakken. Deze zijn extra stevig en zijn daarom dus beter bestand tegen het gewicht van de boeken.

9.   Kleren inpakken

Voor inpakken van kleding kun je aparte garderobe dozen bestellen, deze zijn langwerpig en beter geschikt voor het inpakken van kleding. Het kan natuurlijk zijn dat je dit een beetje overbodig vindt. Daarom kun je er ook voor kiezen om je kleding in te pakken in een vuilniszak en deze vervolgens in een normale verhuisdoos te stoppen. Je kunt natuurlijk meerdere kleren bij elkaar in de vuilniszak stoppen.

Hoeveel verhuisdozen moet ik inpakken?

In de onderstaande stukjes geven we een ruime schatting van het aantal verhuisdozen dat je in moet pakken. Bijt je er echter niet op vast, lang niet ieder persoon heeft namelijk hetzelfde aantal spullen.

Verhuisdozen inpakken studentenkamer

Verhuis je uit of naar een studentenkamer? Dan zul je waarschijnlijk 20 tot 30 verhuisdozen in moeten pakken.

Verhuisdozen inpakken 1 persoons appartement

Als je als éénpitter gaat verhuizen vanuit of naar een appartement heb je tussen de 40 en 70 verhuisdozen nodig.

Verhuisdozen inpakken stel zonder kinderen

Als stel zonder kinderen zul je gemiddeld tussen de 60 en 90 verhuisdozen in moeten pakken.

Verhuisdozen inpakken stel met kinderen

Als stel met kinderen heb je natuurlijk de meeste verhuisdozen nodig. Gemiddeld zul je tussen de 100 en 150 verhuisdozen in moeten pakken.

Hoe kom ik aan de beste verhuisdozen?

De beste verhuisdozen bestel je via de Schlechter Verhuiswinkel. Hier bestel jij al je professionele verhuismateriaal. Het is hetzelfde materiaal als ons team ervaren verhuizers gebruikt bij een verhuizing, we zouden je ook niets anders aanbevelen! Kies uit een breed scala aan verhuisdozen of ander verhuismateriaal. In onze verhuiswinkel kun je verhuismateriaal zowel kopen als huren!

Ook voor het huren van een verhuisbusje of een verhuislift kun je contact met ons opnemen.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij inpakken?

Ga jij je verhuizing helemaal zelf regelen? Of kun je wel wat extra handjes gebruiken? Onze verhuisspecialisten helpen je graag mee. Je boekt bij ons met het grootste gemak je alles in één verhuizing. We kunnen je verhuizing zorgen van het in- en uitpakken van al je verhuisdozen tot het alleen verhuizen van grote stukken.

Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor zowel zakelijke opslag als particuliere opslag.

<p>Stef Schreurs</p>

Stef Schreurs

17 maart 2022

Nog meer verhuistips

Gas, water en licht regelen na een verhuizing

Gas, water en licht regelen na een verhuizing

Gas, water en licht regelen na een verhuizing. Het is nogal wat. Er komt een hoop regelwerk rondom je verhuizing kijken. Je moet niet alleen al je spullen inpakken, verplaatsen en je oude woning netjes achterlaten, je moet ook nog eens een hoop regelen voor je nieuwe...

Lees meer
10x Wat heb je nodig als je gaat verhuizen?

10x Wat heb je nodig als je gaat verhuizen?

Wat heb je nodig als je gaat verhuizen? In deze blog praten we over een paar must-haves als het gaat om verhuismateriaal. Deze tools maken je verhuizing niet alleen plezierig omdat ze klachten in je rug, armen of andere ledematen voorkomen, maar helpen ook om krassen...

Lees meer
Ouderen verhuizen: Wat komt er allemaal bij kijken?

Ouderen verhuizen: Wat komt er allemaal bij kijken?

Afstand nemen van het huis waar je kinderen zijn opgegroeid… Dat is niet altijd even makkelijk. Zoveel herinneringen op één plek. Dat laat je het liefst niet zomaar achter. Veel senioren die verhuizen gaan met tegenzin en hebben met aardig wat stress te kampen. Als...

Lees meer

Vraag eenvoudig een offerte aan.

En krijg dezelfde dag nog antwoord van ons! Hoe meer informatie je invult in het formulier, hoe beter wij jouw offerte kunnen opmaken.

Chat met ons!
1
Chat met ons
Scan de code
Hallo, waar kunnen wij jou mee helpen?